mat grejer

Här är några recept som jag ahr hittat på personligatränares bloggar.
Tänkte testa dem när jag ha rkommit hem från gotland =)
Låter smarrigt :D <3

LCHF BRÖD, 1 limpa:
Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö, 50 g (1dl) sesamfrö, 50 g (0,75dl) hasselnötter, 50 g (0,75dl) mandel, 50 g kruskakli, fiberex eller fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1,5 msk brödkryddor + ev. kardemumma el. kanel. Mixa allt till “mjöl”
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör, 1 dl creme fraiche, 250 g keso, 6 ägg
Gör så här:
Mixa alla nötter och frön till “mjöl” i en mixer. Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

keso kaka

Vispa 4 äggvitor hårt med elvisp, och blanda 1 äggula med 250 gram keso i en annan bunke, tillsätt en påse saffran och 1 dl proteinpulver. Rör ner “äggvitefluffet” i kesoröran och häll över i en smord form. Grädda i 200 grader i ca 15-20 min, tills kakan stelnat och fått färg. Servera med turkisk yoghurt, varma hallon & valnötter.



olika frö sorter som är bra
Krossat linfrö - är bra för tarmen och kan hjälpa igång en trög mage. Innehåller en hög halt av kostfibrer och omega 3. Linfrön har ett högt proteinvärde.
Sesamfrö - är rika på mineraler, E-vitamin, fleromättat fett & protein. De är även väldigt rika på kalcium och används till både matlagning och bakning.
Psysilliumfrö - har en svagt laxerande värkan och ingår i flera hälsokostpreparat. Fröet bidrar till att öka kostens fiberhalt och dess nytta den för med sig.
Solroskärnor - är rika på protein, mineraler, vitaminer & nyttigt fett. Solroskärnor används ofta i bakning och frukostar och finns som både rostade, saltade och naturella.



kycklinggratäng
Hacka kyckling, lök & svamp i mindre bitar. Klä en ugnsform i smör & fyll den med ingredienserna, toppa med hackad broccoli. Blanda matgrädde, salt & peppar, kryddor & creme fraiche med smak av karl johan svamp och häll över. Strössla ev. lite riven ost över och sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt. Servera med råris eller potatis & sallad.


Halomi tips =)
Skär osten i skivor som är ungefär 1-1½ cm. Vänd dem i olivolja och sesamfrön, stek dem på medelhög värme tills de har fått en brun fin yta. Servera genast med valfri maträtt, rödbetor eller som snacks. Ett stort plus i allt det goda är att det är en otroligt bra proteinkälla då de innehåller nästan 20 gram protein per 100 gram ost.

fulkornsringar

Råris

kvarg


keso

frukost

Ringla några centimeter flytande honung över en rejäl klump med turkisk youghurt, tryck ner skivad grapefrukt och strössla med hackade walnötter.

pesto pasta

Koka valfri pasta och låt svalna en aning, rosta solrosfrön i en torr stekpanna och lägg på en servett. Stek hakad vitlök i olivolja, blanda ner en burk grön pesto och dra ner solrosfröna. Blanda samman med pastan och servera med tex. kyckling eller laxbitar och en stor grönsallad.



protein gröt

Koka upp 1-2 dl fiberhavregryn med ca 2 dl vatten, låt koka tills nästan klart. Knäck i ett ägg när du har stängt av plattan och låt puttra ihop till en krämig konsitens. Pudra ner några nypor kanel och släpp ner några frysta bär, rör om. Riv ett rött äpple och blanda ihop med någon msk keso och kanel, servera gröten med kesoröran och mellanmjölk.



puss på er!
<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0