m
keso kaka

Vispa 4 äggvitor hårt med elvisp, och blanda 1 äggula med 250 gram keso i en annan bunke, tillsätt en påse saffran och 1 dl proteinpulver. Rör ner “äggvitefluffet” i kesoröran och häll över i en smord form. Grädda i 200 grader i ca 15-20 min, tills kakan stelnat och fått färg. Servera med turkisk yoghurt, varma hallon & valnötter.


nyttiga muffins
Smält 200gram riktigt smör i en kastrull tillsammans med 200 gram mörk choklad (minst 70%), vispa 4 ägg till fluff och häll ner nästan 2 dl vispgrädde och knappt 1 kryddmått ren vanilj (eller vaniljsocker). Vispa ihop med chokladsmeten och vispa ordentligt. Fyll muffins-aluminiumformar till lite mer än hälften, stoppa ev ner ett hallon i varje muffins (eller en bit mjölkchoklad för er som inte kör utmaningen) och grädda i ugnen på 7-10 min, behåll dem lite kladdiga i mitten.

God lite nyttigare choklad/kaffemousse

Smält hundra gram 70% mörk choklad över ett vattenbad. Knäck i två äggulor & häll ner ½ dl avsvalnat starkt kaffe. Rör ordentligt men försiktigt. Stäng av värmen och vispa 2½ dl grädde till ett litet fluff, inte för mycket. BRör försiktigt ihop grädden med chokladsmeten och häll upp i fina glas. Låt stelna i kylskåp i minst trettio minuter och servera med vispad grädde och färska bär & frukt.

Frukt!! Gott och nyttigt

God annans paj =)
Ananaspaj cirka 6 personer:

Pajdeg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 små burkar krossad ananas


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0